Extáze a antibiotika

Beru Furolin (nitrofurantoin) na zánět močových cest a chtěla bych se zeptat, jestli by něčemu vadilo, kdybych během léčby užila extázi? Vím že extáze sama o sobě není zdravá, ale zajímalo by mě, jestli by kombinace s antibiotiky mohla způsobit nějaké komplikace. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kláro,
užití extáze má svá četná rizika, i když je člověk zdravý. U organismu, který právě bojuje s infekcí, byť vy sama se cítíte zřejmě dobře, se rizika znásobují. Navíc ani vy sama určitě nevíte, co vaše extáze kromě MDMA může obsahovat za případné aditivní látky, které mohou mít naprosto neočekávané reakce s nitrofurantoinem. Čili moje odpověď je ano, vaše počínaní určitě komplikace způsobit může a důrazně vám takto riskovat nedoporučuji.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Biopsie kostní dřeně
Články: Biopsie kostní dřeně
Biopsie kostní dřeně je...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Na toaletě častěji než v posteli? Na vině může být zánět močových cest
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: