Extrasystoly

Posledni 3 mesice mam skoro denne problemy s busenim srdce, take zvlastni projevy na hrudi jakoby projeti vln az do krku nebo sevreni v hrudi, obcas mirne poceni. Byl nasazen apo sertral, ale zacinala jsem se dusit, pak citalec, ale po 2 tydnech brani citalecu zadna zmena, nevim zda ho brat. Muze se jednat o extrasystoly? Pokud ano, berou se na to antidepresiva? Moc dekuji zo odpoved

Odpověď odborníka:

Jarko, měla byste mít v každém případě kardiologické vyšetření, aby se vyloučilo právě tělesné onemocnění. Měla byste mít krevní testy - základní na funkci jater, ledvin, krevní obraz, C-reaktivní protein a hladinu hormonů štítné žlázy. Pak je možno usuzovat na úzkostnou poruchu a léčit antidepresívy. Při léčbě Citalecem je potřeba užívat denně 20mg léku a prvních 2-4 týdnů trvá než se rozvine léčebný účinek. Po tuto dobu je možné užívat anxiolytika, např. Neurol nebo Frontin 0,5mg ,možno 2-3x denně, která zklidní podrážděný neurovegetativní systém a Vám se přechodně uleví. Antidepresíva mají tzv. latenci nástupu účinku a je potřeba vyčkat 2 až 4 týdny k dosažení klinického efektu. Pokud by se ani po 4 týdnech neprojevilo zlepšení, je vhodné antidepesívum zkusit vyměnit za jiné.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejné potíže | Od: Jana | 15.3.2016 20:08
Dobrý den, Jaruško, mám stejný problém, jak jste
dopadla Vy? Příspěvek byl přidán před více jak
rokem, třeba už víte něco nového...Jana
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: