Extrasystoly

Dobrý deň pán doktor.Mám taký problém zo srdiečkom.Cítim také divné šklbanie akoby zo srdiečkom alebo ako keby my vynechavalo .Minulý rok som stým bola u internistu on my povedal že to tak niekedy robí.Ale mne sa to stáva keď prežijem nejaký veľký stres,a potom to trvá aj dlhšie možno aj 2 týždne kým to prejde.Tie sťahy mávam večinou po celý deň aj keď som v klude. Hortel som nemala.Pociťujem u toho niekedy takú slabosť a to asi preto lebo som hrozný stresák hneď sa vyľakám.Mám strach že to bude niečo vážne mám len 31 rokov.Ďakujem za skorú odpoveď. Ešte som zabudla napísať aké užívam lieky.Concor 5 pol tabletky.lexaurin 3mg. pol tabletky,a teraz my doktor predpísal citalec 20mg 1 tabletku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, EKG Holter by byl vhodný, aby se zhodnotilo jaký druh extrasystol máte. Extrasystoly nejsou nebezpečné, mají je všichni lidé. Někteří je pociťují jako bušení srdce, píchání na hrudi atd. Většinou je zhoršují stres, únava, viróza atd. Může se zkusit navýšit dávku Concoru či Lexaurinu po domluvě s lékařem.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: