F230 akutni polymorfni psychoticka porucha

S pritelem ziju pres mesic a zjistila jsem,ze v unoru 2013 byl v PL Opava s akutni polymorfni psychoticka porucha bez schizofrennich symptomu.Muzete mi o teto nemoci vice rict?Mam male dite a bojim se...4x denne bere tyto leky Olanzapin Teva 5mg a Rivotril 0,5mg.Kdyz se ho na to zeptam,tvrdi,ze nemocny neni...Porad spi,nic ho nebavi,casto pohledy mimo,kdyz je rozcileny tak je neklidny a nervozni atd.Predem dekuji za odpoved...

Odpověď odborníka:

Veroniko, to je samozřejmě vážné zjištění a Vaše obavy jsou jistě pochopitelné. Váš přítel by se měl léčit ambulantně a docházet pravidelně na schůzky k psychiatrovi. Požádejte ho, aby jste šli jednou společně a požádejte jeho psychiatra o vysvětlení , zda by mohl být Váš přítel nebezpečný a jak.Pokud je pacient propuštěn s Vámi zmíněnou diagnozou, znamená to, že se u něho projevila psychotická porucha poprvé v životě a pokud bude užívat léky dostatečně dlouho, nemusela by se další epizoda opakovat. V každém případě nic nepodceňte a získejte informace od jeho lékaře. Léky mohou být také tlumící a pak bude Váš přítel potřebovat více odpočívat.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: