Farmakoterapie bolesti hrudní a krční páteře v těhotenství

Dobrý den, jsem v 11. týdnu těhotenství. V důsledku svalové dysbalance a patrně i hormonálních změn občas mívám silné bolesti hrudní a krční páteře vystřelující do hlavy. I když mi pomáhá cvičení, občas mě tato silná bolest přepadne. To se stalo i v posledních týdnech asi 3x, kdy jsem bolest již nemohla vydržet a vzala si aulin, který mi pomáhá. Vzala jsem si max 2 nebo 3 tabletky po 12 hodinách, pak jsem měla několik týdnů pokoj, a teď zase. Obávám se však, abych neublížila dítěti, avšak ta bolest je opravdu velká. Dá se tato nárazová bolest občas bezpečně vyřešit aulinem i v těhotenství? Nebo je bezpečnější brufen? Mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud si vezmete lék jednorázově, nic by se stát nemělo, ale stoprocentně Vám nelze potvrdit. Určitě ho berte jen na nejnutnější potíže. a rozhodně ne denně. Brufen nesmíte ve III.trimestru.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příčinou vysokého tlaku může být nádor
Články: Příčinou vysokého tlaku může být nádor
Existuje více důvodů ke...
16 potravin, které chrání srdce
Články: 16 potravin, které chrání srdce
Zdravý životní styl působí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x