Fisura

Dobrý den,prosím Vás o radu. Již rok mám diagnostikovanou anální fisuru, byla jsem před 14 měsíci na kolonoskopii, kde se nález potvrdil.Je mi 31 let. Mám s tím jít na operaci,ale toho se velmi bojím, takže jsem tam zatím nebyla. Dosud jsem z ní krvácela poměrně málo, hlavně při stolici, ale krev byla jen na papíru, nikdy neodkapávala do záchodové mísy. Před 14 dny jsem s ní byla u lékaře, protože se mi udělal strážný hrbolek a bolel. Fisura byla opět potvrzena a opět doporučení na operaci.Včera se to změnilo a mě tekla krev z konečníku i při menším zatlačení a kapala do záchodu. Za dvě minuty se to uklidnilo. Když se manžel díval co tam je, říkal,že je tam další malá prasklinka, která krvácí, je to dobře vidět. Je možné, aby takovéhle krvácení bylo pouze z té trhlinky (která nebolí)? Vím,že se operaci nevyhnu,ale jsem nyní velmi nervózní. A druhý dotaz spočívá v tom, když byla kolonoskopie před 14 měs negativní, jak dlouho můžu být v klidu, že mi v konečníku a nebo ve střevě neraší žádná čertovina? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mileno. Tady je rada poměrně jednoduchá: běžte na operaci. Jiné řešení v tento okamžik neexistuje, je potřeba fisuru operativně ošetřit. To, co manžel pozoroval, byla pravděpodobně vlastní fisura. Další odkládání operace bude akorát prodlužovat Vaše trápení. Kolonoskopii bych zopakoval po deseti letech, nakolik z Vašich údajů správně odhaduji Váš věk. Nejlepší ale bude, abyste si i o tom promluvila s Vaším ošetřujícím lékařem. Pěkný den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: