Gastroezofageální reflux

Dobrý den, je mi 27 let a před týdnem mi zjistili gastroesofageální reflux (léčba Lanzul). S manželem bychom chtěli mít dítě, ale trochu se těhotenství bojím, aby nedošlo k zhoršení obtíží, když budu muset léčbu přerušit. A taky by mě zajímalo, jestli se nezvýší riziko vzniku rakoviny jícnu v důsledku neléčené nemoci během těhotenství a kojení. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotenství neznamená, že se přeruší léčba GER (gastroezofageálního refluxu). Lanzul (nebo jiný inhibitor protonové pumpy) není jediným lékem na GER. Především se během těhotenství doporučuje dbát na správný způsob stravování - malé porce a často, nelehat si po jídle, při pálení žáhy lze podat jedlou sodu nebo tablety proti pálení žáhy (Rennie - povolené v těhotenství). Přímo místo Lanzulu se dají během těhotenství v případě nutnosti nasadit jiné léky, které snižují žaludeční sekreci. Pozn.Zhoršení GER nebo jeho objevení se v těhotenství je běžné i u zcela zdravých žen - zvětšující se děloha "tlačí na žaludek" a usnadňuje zpětný tok žaludeční šťávy do jícnu.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
reflux | Od: barbora | 26.3.2009 15:55
dobry den mam 4leteho syna a od kojeneckeho věku mi neustale blije oblouke už dva roky chodime do poradny a nyni nedavno mu zjistili ph.mertrie že ma na kyselost gastroesofagealni reflux uživa leky motilium ale zvraceni přesto pořad potrvava bojim se pozdějšich problemu nemuže nastat nějake riziko onemocněni jicnu děkuji za odpověd
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: