Gastroezofageální reflux

Dobrý den, je mi 23 let a dlouhodobě trpím potížemi se suchým dráždivým kašlem a pocitem něčeho v krku, prošla jsem všechna možná vyšetření a prokázal se použe reflux. V roce 2011 v dubnu mi bylo děláno vyšetření gastroskopie, i histologie. Beru léky, ale bohužel se to nelepší. Ted v listopadu mi pan doktor dělal znovu kontrolní vyšetření, ale už neudělal histologii. A já mam strach, že třeba právě tou histologií by se mohlo najít něco , co mi ty potíže způsobuje, co myslíte? Ve zprávě mam: endoskop zaveden volně do jícnu, sliznice klidná v celém průběhu, zející kardie, žaludek a duodenum po DII bpn. Ale není tam ta histologie,co když tam je něco špatně... Prosím poraďte, děkuji moc Lenka Š

Odpověď odborníka:

Vážená pani/slečno Lenko, podle uvedeného výsledku endoskopie nelze určit, zda vyšetřující lékař odebral vzorky sliznice k histologickému vyšetření, či zda byl proveden dechový test. Z těchto důvodů nelze vyloučit přítomnost bakterie Helicobacter pylori, která může vyvolávat některá onemocnění žaludku. Doporučuji Vám domluvit se v gastroenterologické ambulanci jednak na doplnňujícím vyšetření, jednak na úpravě léčby refluxní choroby, pokud ta stávající nevede k úlevě. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: