Gastrofibroskopie

Zítra mam podstoupit gastroskopii. Již jednou jsem ji absolvovala,takže vím do ceho jdu. Ale to není předmětem dotazu. Co mám jiste trávicí obtíže, zvykla jsem si, že pravidelném jim a jelikož jsem kuřačka tak jsem zvykla i 12 hodin denne ( před spaním a ve spanku) vydržet bez kouření. Ovšem vyšetření mam naplánováno tak, že mi to tento rytmus naruší. A předmět me otázky je,zda-li je možné vyšetření podstoupit a ihned po nem se klasicky nasnidat a v mm případe si i zapálit. Jde mi hlavně o tu snídani, aby mi tak dlouho bez jídla nebylo zle. Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Po GFS není vhodné hned kouřit a pokud máte trávicí obtíže, neměla byste kouřit vůbec. Kouř, který vdechujete se dostává i do žaludku a dráždí sliznici. Co se týče jídla, záleží, zda před vyšetřením bude tzv.premedikace. Poraďte se s lékařem. Ten Vám doporučí, kdy po vyšetření můžete jíst a pít.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x