Gastroskopie

Dobrý den,měla jsem tyto potíže nemohla jsem nic jist,pít,vše se mi vracelo do jícnu.Volala jsem na gastroenterologii,hned druhý den mě objednali.Jinak již delší dobu chodím na gastro.Prodělala jsem boreliózu a byla jsem léčená 25dní ATB,už v průběhu se mi spustila rýma,kterou mám do teď(na ORL si myslí,že je to alergická).A teď mi gastrenterolog našel cituju:Kandidosa jícnu,jinak t.č. normální organický endoskopický nález v horní části GIT po DII,hyperaciditida,syndrom dráždivého žaludku.Doporučení:Nizoral tbl. po dobu 1 měsíce,vysadil mi Lanzul,místo toho nasadil Emanera 40mg 2 cps. na lačno,dále bezlaktózovou dietu(mám hypolaktózu),Lexaurin 3mg 1/2-1/2-1tbl.Kontrola za měsíc v poradně.Ale četla jsem,že by se měla dodržovat nějaká dieta protiplísňová,o té se mi nezmínil.Nyní skoro nemůžu mluvit a,když si něco vezmu,tak hned škytám.Mám něco omezit,co mám dělat.Mám malé dítě,musím fungovat.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo. Již samotné užívání Nizoralu by mělo kandidózu jícnu vyléčit. O protiplísňové dietě slyším poprvé, a nejeví se mi jako smyslná. K přemnožení kvasinek u Vás došlo při dlouhodobém užívání antibiotik, po vysazení kterých a po léčbě antimykotiky by se vše mělo vrátit k normálu- pokuď Váš imunitní systém funguje správně a s přísunem plísní v potravě by si měl hravě poradit.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x