Gastroskopie a brániční kýla

Podstoupil jsem gastroskopii a byl mi diagnostikován GERD s ezofagitidou 1. stupne. Chci se zeptat, zdali je mozne mit branicni kylu, ktera se pri gastroskopii nenajde? Mam uz podruhe predepsanou silnejsi tlumici lecbu, ovsem i ta pomahala jen prvni dva tydny. Potize se u me projevuji jako tlak a paleni na hrudi, poklidova dušnost, velmi rychly tep pri zatezi (srdce (ekg,echo) i plicni vysetreni v poradku). Nyni jsem si vsiml, ze se mi problemy s jicnem zhorsily, kdyz jsem sedel pokrceny u pocitace a ruzne se "prevaloval" (jidlem zhorseni to nebude, dietu drzim porad stejnou). Znicehonic se mi zacalo hure dychat a asi po pul hodine nasledovala i klasicka bolest z refluxu. Take jsem si vsiml, ze kdyz zatnu brisni svaly, tak mam na konci zeber vystouple bricho vice, nez obvykle. Je mozne, ze by mi problemy s refluxem a dychanim zhorsovala nejaka kyla, rozestup brisnich svalu ci jiny problem, nez navaznost na jidlo? Dekuji moc za pripadnou odpoved.

Odpověď odborníka:

Gastroskopicky lze brániční kýlu prokázat. Potíže související s brániční kýlou a esofagitidou lze ovlivnit léky typu Helicid či Lanzul předepsané lékařem, důležitá jsou režimová stravovací opatření - jezte častěji menší porce, nejezte před spaním, vynechte dráždivé a nadýmavé potraviny. V krajním případě lze brániční kýlu řešit operačně.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Po operaci brániční kýly | Od: Jarmila | 26.9.2014 11:25
Dobrý den, jsem 4 dny po operaci brániční kýly a
úleva je veliká, i když břicho ještě pobolívá. 3/4
roku jsem chodila po vyšetřeních, než mi ji
diagnostikovali, léčba medikamenty nebyla účinná
a po měsíci se dostavily další vedlejší účinky.
Proto jsem se rozhodla pro operativní řešení,
které jsem naštěstí absolvovala u zkušeného
operatéra, domnívám se, že na tom výsledek
operace velmi záleží. Tvrzení, že se s tím "dá žít"
moc neberu, dost jsem si vytrpěla včetně všech
vyšetření, která nic neodhalila ani neřešila.
reagovat
Po operaci brániční kýly | Od: Jarmila | 26.9.2014 11:25
Dobrý den, jsem 4 dny po operaci brániční kýly a
úleva je veliká, i když břicho ještě pobolívá. 3/4
roku jsem chodila po vyšetřeních, než mi ji
diagnostikovali, léčba medikamenty nebyla účinná
a po měsíci se dostavily další vedlejší účinky.
Proto jsem se rozhodla pro operativní řešení,
které jsem naštěstí absolvovala u zkušeného
operatéra, domnívám se, že na tom výsledek
operace velmi záleží. Tvrzení, že se s tím "dá žít"
moc neberu, dost jsem si vytrpěla včetně všech
vyšetření, která nic neodhalila ani neřešila.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: