Gestagenní antikoncepce po prodělané trombóze?

Dobrý den, V roce 2011 jsem prodělala trombozu LDK s následnou drobnou plicní embolii ( způsobeno užíváním HA Lindynette 20) Nyní mám po operaci pro mimoděložní těhotenství a potřebuji zvolit vhodný typ antikoncepce Nitroděložní tělísko mi tělo nepřijalo . Názory odborníků se docela liší ,mohu užívat čistě gestagenní antikoncepci typu Azalia, Lamya či Cerazette ? Nebo raději zvolit injekční formu? Mívají ženy u gestagenní antiko.sklony k trombózám? (Trombofilní stavy mám negativní) Děkuji za Váš čas a odpověď,která mě snad potěší Hezký den veronika

Odpověď odborníka:

dobrý den, obecně je ve Vašem případě hormonální antikoncepce kontraindikovaná. Je na zvážení hematologa, zda doporučí gestag.formu antikoncepce. Injekční bych nedoporučovala.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: