Antikoncepce po tromboze

Dobrý den, v září loňského roku jsem prodělala trombozu v pravé dolní končetině, takže jsem musela na radu lékaře vysadit antikoncepci (Yadine). Asi po půl roce mi doktorka napsala minipilulku Cerazette, ale opravdu mi nevyhovuje, téměř pořád menstruuji a přibrala jsem 11 kg. Ráda bych se zeptala zda je po tromboze možné předepsat i jinou antikoncepci, protože začínám být opravdu bezradná, ale bez ní být nechci a tělísko jsem zamítla. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pájo! To je trochu svízelná situace. Vzhledem k prodělané trombóze kombinovaný preparát užívat nemůžete, tělísko nechcete. Zkuste s vaší gynekoložkou prodiskutovat možnost aplikace podkožního implantátu s obsahem progestinu (ovšem jedná se o stejnou skupinu jako Cerazette). Pokud by vám nevyhovovala, obávám se, že zůstanete "odkázána" na bariérovou antikoncepci (kondom, pesar) a/nebo používání spermicidních krémů.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: