Gynekologie

Chtela bych se Vas zeptat. pri gyn.vysetreni mi p.doktorka napsala do zpravy: Deloha v avf, endometrium 6,8 mm, ovarium l.dx. 29x19 mm, s drobnymi folikuly, l.sin. ovarium 22x14 mm, s drobnymi folikuly, nejvetsi 11 mm, MP bez volne tekutiny. Je zde neco v neporadku? folikuly znamenaji presne co? jeste mi p.doktorka brala ko a crp. CRP vyslo negativne. Trapi me paleni pri moceni, nekdy i pochvy a boli podbrisek + mam vytok. Mohly by byt tyto problemy zpusobeny chlamydii trachomatis? jsem po preleceni atb a nyni mam hodnoty 1,6. v lecbe atb budu jeste pokracovat. napadlo me, jestli tyto potize nemohou byt treba z trichomoniazy. posledni pohlavni styk jsem ale mela pred 6ti mesici. kdybych ji mela tak by bylo CRP pozitivni? Dekuju moc za odpoved.

Odpověď odborníka:

Ten ultrazvuk je v pořádku, folikuly jsou dozrávající vajíčka. CRP je zánětlivý marker nespecifický ( neurčuje druh nemoci) a nemusí být u trichomonázy ani chlamydie pozitivní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Články: Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Pravidelný pohyb svědčí...
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Tenisový loket...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Top 10 mýtů o rakovině
Články: Top 10 mýtů o rakovině
V průběhu let se na...
Sádlo je (opět) zdravé
Články: Sádlo je (opět) zdravé
Není to poprvé, kdy vědci...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: