Hemangiom u 8mesicni holcicky

Dobrý den, moje nyni 8mesiční vnučka ma od svých 6tydnu diagnostikovan vnitřní hemangiom na prave straně krčku pod uchem, zasahujicí k licnimu nervu. Je lecena v Motole,byla 2x na MR, poprve ve 2 mesicich, pote nasazena lecba prednisonem ve vysokych davkach po dobu 8tydnu, pote se zacalo se snizovanim davek. Nyni, kdy jiz bere asi tri tydny jenom ctvrku prasku ob den, ji zacal hemangiom rychle rust. Je na omak tvrdy, horky az teply, vne se jevi boule velikosti spekacku. Nyni byla na druhe MR a dle vysledku se hemangiom zvetsil, zjistena "nepatrna atrofie mozku", zatim operace nedoporucena z duvodu nebezpeci ochrnuti tvare. Rozhodnuto, ze bude lecena za hospitalizace trimepranolem na snizovani tlaku Děsí mě výrok "nepatrna atrofie mozku" Nehrozí, že vnučka bude mít nějaké mentální postižení? je možné, že se mozek nebude vyvíjet správně? Je utechou, ze nyni neni ohrozena na zivote, ale... Děkuji moc za odpověd. Blanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepatrná atrofie mozku nemusí vůbec nic znamenat, důležitý je vývoj děvčátka a její prospívání. Důraz je na to nepatrná, někdy lékaři i trošku zveličují nález, aby se v budoucnu při kontrole na nález někdo podíval důkladněji. Nedělejte si tedy starosti, věnujte se rozvoji holčičky /stimulace vjemů, zpívání, hry a láskyplná péče nejen rodičů, ale i babičky bude mít určitě hojivý vliv - nemyslím na hemangiom, ale na její rozvoj a také vaše strachy.../ Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: