Hematologie ano či ne?

Dobrý den, prodělala jsem missed AB v 10.týdnu, miminko se však již nevyvýjelo cca 3 týdny. V genetických testech mi vyšlo, že jsem heterozygotní nosičkou MTHFR C677T. Máme v rodině problémy s křečovými žilami a i u mě se objevili. Před těhotenstvím a v těhotenství jsem užívala Calibrum babyplan. Z chromozomálního vyšetření krve vyšlo já: karyotyp 46XX 9qh+ a manžel 46 XY1qh+. Dále mi byl nalezen silně pozitivní cytomegalovirus - prodělala jsem sice mononukleozu, ale to již před deseti lety. Pan doktor, řekl, že to, že jsem prodělala mononukleozu na to vliv nemá, že by to nebylo silně pozitivní....?Tento virus prý už budu mít v krvi pořád. Na mutaci mi doporučil ať beru pouze Pregnium. Ve zprávě z genetiky je však, že mám brát acidum folicum 400mg ( to v Pregniu je) ale k tomu komplex vitamínů B. Mám si je tedy koupit k tomu? A hlavně nemám se objednat na hematologii, kvůli tomu zvýšenému homocysteinu....kamarádka má úplně to samé a po dvou potratech jí pan dr. poslal na hematologii a pak si píchala injekce. Jinak by se to prý mohlo opakovat znovu. Prosím, poradíte mi?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru by bylo hematologické konzilium na místě - objednejte se na hematologii, jistě je lepší být pod kontrolou a budete i vědět, jak přesně postupovat v případě těhotenství - zda to ve vašem případě je či není "na injekce". To opravdu rozhodne jen hematolog. Ten vám poradí i přesně s léčbou podle konkretních výsledků testů. Všechny předcházející výsledky si vezměte s sebou na srovnání! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: