Hemeroidy

Dobrý den, asi půl roku jsem trpěla anální fisurou, kterou poté plynule nahradili hemoroidy. Na rektoskopii mi řekli, že to ještě na operaci není a odkázali mě na skupinu léků, které jsem již předtím dlouhodobě užívala a které mi nijak nepomáhají. Prosím o radu, kde může být příčina hemoroidů. S pravidelnou stolicí jsem nikdy problém neměla, mám sice sedavé zaměstnání, ale mimo něj celkem dost sportuji. Nejím už v podstatě nic jiného, než věci s vlákninou a stále žádný výsledek. Každé ráno po stolici krvácení. Je ještě šance, že se hemoroidů nějak zbavím? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Zdá se, že fissura řitního otvoru dle vašeho popisu je zhojena. Pokud jde jen o hemorhoidy a opakované krvácení bylo by na místě vyhledat proktologickou ambulanci na chirurgii a s lékařem - chirugem se poradit. Pokud jsou opakovaně komplikace, tromboisy nebo krvácení je třeba operaci zvážit i při menším chorobném nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x