Herpes

Dobrý den.Chtěl bych Vás moc poprosit o pomoc.Mé 4 leté dceři se opakovaně vrací herpes.Již s tím byla jednou v nemocnici,protože ho měla přes půl obličeje a od té doby se jí pravidelně vrací.Vždycky když se nachladí tak hned po vyléčení,nebo i když ještě vyléčená není,tak hned ho má.Mastíme jí to mastí herpesin,nebo dostává antivirotika herpesin 200mg 5x denně.Ale naše kožní doktorka nám řekla,že by ty antivirotika neměla moc často jíst,nebo jí přestanou zabírat.Chtěl bych vědět jestli někde nevíte o nějakém specialistovi na herpes a nebo jak tomu můžem zabránit.Má ho skoro každý měsíc,nebo dva.Je to oto horší,že trpí ještě na Atopický ekzém.Bojíme se už každého pupínku.Děkuji moc Petr

Odpověď odborníka:

Jako atopik je vaše dcera náchylnější k virovým infekcím jako je herpes apod. Při častých recidivách je třeba dlouhodobá profylaktická léčba, tzn. 1 tbl. 200mg acykloviru 4x denně ( popř. 2x denně 400mg) po dobu několika týdnů. Doporučuji vyšetření imunologem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Léčba vysokého cholesterolu a pacienti „lajdáci“ – co všechno hrozí?
Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Články: Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Lidské tělo má "vnitřní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Hormon štěstí versus rakovina kůže
Články: Hormon štěstí versus rakovina kůže
Spálená kůže není jedinou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: