Hippoterapie

Dobrý den. Mám už delší dobu problémy s bederní páteří. Dočetla jsem o hippoterapii, a protože mám moc ráda koně, chtěla bych se zeptat, zda by při mých potížích byla hippoterapie nebo jízda na koni vhodná. Ke své ortopedce jdu 27.5., takže se jí zeptám, ale přijde mi to jako příliš dlouhá doba a nechci si dělat zbytečné naděje. Zpáva od mé lékařky: AN Dlouhodobě léčena pro polytopní VAS s opakovanými exacerbacemi potíží naposled začátkem března - dekompensace Li sy OBJ Poklep na páteř nebol lehce zvýšená kyfosa hrudní, dynamika páteř v ned segmentu lehce vázne palp citlivost p. SI kloubu. Tonus paravert svalstva prim, výrazné vadné držení těla RTG V páteře napřímená lordosa krční incip def spondylosa na dolních obratlých RTG L páteře napřímená lordosa bederní DG VAS polytopní chron vadné držení těla V současné době jsem opět po rehabilitaci (měkké techniky, LTV a ultrazvuku) Předem děkuji za odpověď Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jízdu na koni bych ve Vašem stavu příliš nedoporučoval, mohlo by totiž otřesy při klusu dojít ještě ke zhoršení stavu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Proč ne? | Od: Irča | 27.4.2016 09:43
Jani, kdo říká že na koni musíte klusat?
I kdybyste měla jenom sedět nebo ležet na stojícím koni, pomaličku na něm cvičit a potom pomalu v kroku si postupně zkoušet přidávat další pohyby, určitě to zkuste! Kůň musí být klidný, s pravidelnými chody, abyste se mu mohla svěřit a nechat se "kolébat" a snažit se s ním splynout.Vše musí probíhat v klidu a harmonii, nespěchat. Koně musíte vnímat jako přítele, ne jako žíněnku. Přeju vám ať se vám to podaří, kdo se jednou zamiluje do koní, je to navždy.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: