Hipres

Dobry den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné, když manžel 1 rok užívá Hipres ,aby mu nyní natýkali kotniky a lytka, rekl nam to pan doktor děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

dobrý den je mi líto, ale neznám manžela a bylo by ode mne velice nezodpovědné odpovědět na Vaši otázku ano nebo ne. K leku se vyjadřím, Hipres je indické generikum k léčbě vysokého krevního tlaku, obsahující molékulu,látku, která by mohla být příčinou otoku kolem kotníku. Ale otok by mel potupně ustoupit, nevím jak dlouho manžel lék užívá, ale ten ústup je v průběhu týdnů. Určitě není dobré, aby otoky přetrvavaly. Bylo by vhodné vyloučit možnou jinou příčinu otoku kolem kotníku ( srdce?? žilní nedostatečnost?) a jestli se potvrdí, že by uvedené potíže mohl způsobovat daný lek, je dobré uvažovat o změně léčby. To prosím prodiskutovat s ošetřujícím lékařem. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: