Hladina d-dimerů

Dobrý den, mám takovou prosbu, mám Leydenskou mutaci, byla jsem na odběru a hladina d-dimerů byla v říjnu 380 a dnes 600. Docela mě znepokojuje, že hladina je 600, je to normální? Paní doktorka mě prohlédla, zkontrolovala nohy a že je vše v pořádku, ale radši se zeptám, mám být v klidu nebo ne? Jsem trochu nervák, každá hodnota zvýšená mě rozhodí, proto se obracím na vás. Děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy se opravdu stane, že zjištěná hladina D - dimerů bývá vyšší a někdy i podstatně výše, než je u vás. Neznepokojujte se: vy víte, že máte Leydenskou mutaci, jste sledována a instruována, kdyby se něco dělo, budete se hlásit na své ambulanci. Jistě znáte i všechny podmínky a opatření pro to, aby se u vás nevytvořila trombosa. Izolovaně zvýšené D-dimery se nijak neovlivnují, ošetřuje se a léčí až event. komplikace, která může nastat. Pokud budete dostatečně pít, neužívejte horm. antikoncepci a dodržujte všechny preventivní opatření proti trombose a bude to v pořádku - věřím, že k žádné trombose nedojde. Hodně dobrých informací můžete načerpat pro svou vnitřní informovanost i z těchto stránek: http://www.krecove-zily.cz/novinky/nebezpecne-letani-63 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: