Hlasite krupani v pravem pantu pri kazdem pohnuti

Dobrý den, jsem zoufalá a chtěla bych Vás poprosit o pomoc-radu. Týká se to moji čelisti..je mi 30 let a asi před 10 lety jsme možná při zývnutí si nějak pohla sanicí na pravé straně, zdrějmě v čelistním kloubu mi něco přeskočilo a od té doby mi tam přeskakuje a hlasitě lupe pokaždé kdy i jen pootevřu pusu. Je to ale úplne jiné než zde popisují ostatní lidé, kterým to také dělá tento problém, ale samo se jim to na nějakou chvíli uklidní jakoby se jim vrátil do správné polohy, ale mě ovšem ne! V tom místě mi lupe za sebou jakoby a etapy. Různé křupnutí hned za sebou, zní to i tak, i tak cítím jakoby kost byla roztříštěná nebo nějak dřela. Čím víve bych s tím cvičila, tim mi přijde, že by se tím kosti obrušovali ještě více. Připadám si dle popisu moji babičky, že mám v čelisti stejný průšvih jako má babička v koleni artrózu 4. stupně. Obávám se, že bych už v této fázi musea podstoupit nějakou náhradu celého kloubu, čehož se velmi obávám. Před pár lety jsem to neřešila ze strachu, ale nyní se to zhoršilo natolik, že, né že by mě neustále pant bolel ve chvíli kdy nekřupnu ač to jde křupat i se zavřenou pusou, dále né že by mě nějak bolelo ucho a tak dále, ale je pravda, že už častěji cítím jakoby brnění ve spodní kosti-čelisti na celé pravé straně tlak v zubech, občas tlak u ucha, ale spíše opravdu ten pocit roztříštěné kosti. Poslední dobou mi také vadí, když mě ofoukne studený vítr, když je venku zima začne mě bolest celá pravá strana. Budu Vám moc vděčná za Vaši případnou odpovéď-radu. Jsem z Mladé Boleslavi, jsem na invalidním důchodu ohledně často utlačujícím-se nervům v končetinách, také mi našli ASLO, prý něco špatně s imunitou. Popravdě nemám moc dobré zkušenosti s lékaři v Mladé Boleslavi a dokonce ani v Praze. Je možné mi nějak pomoci? Předem děkuji moc za Vaši odpověď a omlouvám se předem za zdržení Vás nad podrobným mojim dotazem. S pozdravem Jana.P

Odpověď odborníka:

Většinou se nežádoucí zvukové fenomeny objevují v čelistním kloubu po prodělaném traumatu, vykloubení nebo částečném vykloubenjí kloubu, kdy dojde k posunu disku, vazivové destičky , v čelistním kloubu. Uvolné vazy mohou ovlivnit její posuny při pohybu kloubu a to se projeví zvukem. Čím dříve se léčba započne tím lépe, dokud fixační vazy nejsou příliš volné. Doporučuji konsultaci u vašeho zubního lékaře.- Potížemi se zabývají v Praze pracovitě, na příklad Motol stomatochirurgie, Yurmax a další. Tam je třeba se obrátit k řešení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: