Hlava, krk, cévy...

Je to cca 4 mesic, co mi v uchu nejdrive hucelo, ale jen pri otoceni hlavou na jednu stranu. Po nejake dobe, co me to zacalo silne obtezovat, jsem sla na vysetreni na ORL. Delali mi ruzna vysetreni, strkali optiku do nosu, merili mi sluch, tymphanografii (prominte, nepamatuji si nazev). Vysledek byl ten, ze mi nic nerekli, pry vyborne slysim, kdyz jsem sla na kontrolu, tak mi pani dr rekla, ze mam vpaceny bubinek a oteklou eust trubici. Brala jsem prasky proti alergii, strikala do nosu, pani dr mi strcila do nosu balonek, ja polykala vodu, aby mi usi odlehly. Odlehlo mi, huceni se zmirnilo na prijatelnou formu. Avsak je to cca 14 dni a huceni zaclo opet. Zase jen kdyz otocim hlavu doprava. Huceni je v rytmu tepu srdce. Beru prasky na tlak. Nekolikrat me po probuzeni bolela v posl 14 dnech hlava. Spis v zadni casti. Vzdy po probuzeni. Zacinam byt nestastna pane doktore, prosim tedy o radu, cim by to mohlo byt zpusobeno. Dekuji. Zuzana, 29 let

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... no neměl bych nadávat, ale musím no... samozřejmě musíte jít hlavně na cévní vyšetření, můžete mít vrozenou abnormitu v cévách zásobujících mozek, dvě tepny jsou vepředu tedy krkavice, a vzadu podél po stranách krční páteře se jedná o tepny vertebrální, u všech často může být vrozená vada která se projeví i v mladém věku... vyšetření cév se dělá ultrazvukem a je to rychlé a dostupné vyšetření...pokud na cévách nic nebude, pak je třeba udělat magnetickou rezonanci mozku a krční páteře, pohyb hlavou a krkem samozřejmě vyvolává změnu a ohýbá i ty cévy a průtok krve se mění, což pak takto pociťujete, tedy může být problém v krční páteři nebo těch cévách, případně přímo v hlavě na cévách, třeba aneurysma nebo nějaká stenosa... takže se snažte dostat na neurologii a na cévní, zpočátku ten UZ tepen vám napíše jistě obvodní lékař, ORL samozřejmě bylo v pořádku, ale mělo se pokačovat dál, když se tam nic nenašlo !! dávejte si pozor na ten tlak a velmi dbejte na to, aby nebyl ani příliš nízký ani vysoký...prostě 130/80, změřte si tlak ráno po probuzení, tyto hodnoty bývají právě nejvyšší za celý den a je potřeba to pohlídat a event. přidat lék na tlak i večer před spaním, aby to ranní hodnoty nevylětávaly příliš vysoko !! pokud berete hormonální antikoncepci, tak ji raději vynechte než se vše vyřeší... dejte mi prosím vědět jak budete mít nějaký nález na folprecht@volny.cz, díky moc... trochu mě děsí že ty vaše potíže nikdo neřeší... pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: