Hlenovitá stolice

Dobrý den, chci se zeptat, měla jsem průjem, sice ne tak častý, ale vydatný, vcelku odezněl, nyní mě trápí hlen ve stolici, někdy v hlenu nitka krve. Je to možný následek průjmu nebo to mohou být hemoroidy? Někdy mě po stolici bolí nebo svědí řitní otvor. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, před jakou dobou jste průjem měla, proto nemohu soudit, zda jde o následek průjmu. Pokud jsou tyto hleny ve stolici déle než měsíc, objednejte se na vyšetření na gastroenterologii, spíš než o hemoroidy by mohlo jít o nějaké zánětlivé onemocnění střeva, které by se mělo upřesnit vyšetřením. Pokud máte hlen jen pár dní po průjmu, sledujte jej, ale ke znepokojení je potřeba přítomnost hlenů po delší čas...Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: