Hnisavá angína

Dobrý den. Jsou to dva dny, co jsem dostala na hnisavou angínu Azitromycin Sandoz 500mg na 3 dny (potřebuji se vyléčit co nejrychleji). Mám v sobě druhý prášek a zatím mi to nepomohlo. Teploty a bolest v krku mám stále. Je to normální a mám ještě vyčkat nebo si mám dojít pro nové léky? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, každý jedinec reaguje na léčbu individuálně. Navíc pokud nebyla zjišťována citlivost na konkrétního patogena, kterého máte v sobě, je možné, že na azitromycin třeba nereaguje. Nicméně vyčkala bych do druhého dne + je nutné dodržovat absolutně klidový režim, hnisavá angina není legrace a je lepší obětovat týden v klidu, než mít nějaké dlouhodobé následky.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x