Hodnoty tsh

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2) a jsem poslána na sono a krev v červnu. Protože se snažíme s manželem o otěhotnění beru kvůli naprosto nepravidelné menstruaci utrogestan. (Na tu krev, která zjistila ty hodnoty TSH, mě vlastně také poslali z gynekologie, protože ani duphaston ani utrogestan u mě moc nezabírá.) Jen teď, když se mi to doma rozleželo v hlavě nevím, zda mám utrogestan do toho června normálně brát, eventuelně, jestli nemůže ovlitnit výsledky. Děkuji za odpověď Petra P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Utrogestan brát dále můžete, hodnoty vyšetření neovlivní. Každopádně, dokud se neupravé hormonální hladiny štítné žlázy, těhotenství silně nedoporučuji. Zejména v prním trimestru, kdy se zakládají všechny orgánové systémy miminka jsou normální hladiny hormonů štítné žlázy velmi potřebné. Navíc, při jejich nedostatku (jaký máte velmi pravděpodobně nyní) jsou i nižší šance na udržení těhotenství, resp. na otěhotnění vůbec. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: