Hořko v ústech, pálení rtů a jazyka, rýhy na jazyku, bolavá špička jazyka

Dobrý den paní doktorko. Už rok mě trápí problém v ústech. Vše začalo loni v prosinci, kdy mi během dne otekly rty, jazyk a patro. Na krku jsem si nahmatala zvětšené a bolavé uzliny. Navštívila jsem svého lékaře a po cca 25 letech jsem dostala antibiotika - streptokoková viroza. Bohužel jsem antibiotika musela opakovat. Jazyk jsem měla oteklý, rudý a bolavý, nemohla jsem ani mluvit natož přijímat potraviny. Po 2dávce antibiotik a jejich odeznění jsem při rozboru krve byla zdravá. Bohužel mi na jazyku zůstala velká rýha, špička jazyku je stále citlivá a ze stran se mi občas objeví bílé puchýřky. Myslela jsem, že mám alergii na nějakou potravinu a prakticky rok se sleduji. Konzultovala jsem vše i s alergologem a ten mě odkázal na ORL. To, že není něco v pořádku si uvědomuji prakticky každé ráno, kdy mě pálí v ústech a cítím citlivou špičku jazyka. Přidává se k tomu i pálení rtů, které jsem takto často nucena natírat jelením lojem. Nezdá se mi že, bych málo pila - snažím se dodržovat pitný režim. Na jazyku mívám občas bílý povlak, pokud je jazyk citlivý je celý červený. Snad jsem Vám poskytla dostatek informací. Předem Vám děkuji za odpověď. Helena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popisované příznaky mohou být projevem nedostatku vitamínů řady B. K jeho doplnění pijte mléko, jezte dostatek zeleniny, obilné klíčky, játra, přidejte kvasnice, event. kupte v lékárně B-komplex. Pokud budou potíže nadále trvat, navštivte Vašeho lékaře k celkovému vyšetření

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pálení rtů a jazyka | Od: Eva | 4.9.2015 20:17
Tento problém mám již 8 let. Všechna vyšetření, co tady píše paní doktorka jsem prošla a "jsem zdravá". Za 8 let nikdo nepřišel na příčinu a už si ani nevzpomenu na vše, co jsem pro vyléčení podnikla. Kdo to nemá, neuvěří, jak je to nepříjemné. Musím říci, že každý doktor mi po prvopočátečním prohlédnutí odbyl s tím, že jeho problém to není a abych se vrátila k obvodní lékařce, že mi řekne co dál. Ta už ale také nevěděla kam mi poslat a tak se s tím trápím dál.
Teď si myslím, že se jedná o parazity v těle. Letos jsem prodělala protipazitální kůru plazmovým přístrojem a udělalo se mi dobře. Pálení znatelně ustoupilo. Na kontrolu se chystám koncem roku a do té doby beru pelyněk,hřebíček a ořešák černý (kolik čeho brát se najde na netu)
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příčinou nevysvětlené neplodnosti může být celiakie
Články: Příčinou nevysvětlené neplodnosti může být celiakie
Snažíte se horem dolem, a...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Rýma
Články: Rýma
Rýma je zánět nosní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kůže atopiků trpí při planých neštovicích daleko více než u nealergických dětí
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: