Hormóny sz a ivf

Dobrý den, cca o 3 týzdne by som krátkym protokolom mala zacat stimulovat pred IVF. Som sledovaná na endokrinológii kvoli autoim. tyreoidide. Na poslednom vysetrení som vsak z dovodu uzívania vyssích dávok euthyroxu mala hodnoty TSH 0,05mU/L a FT4 21.3pmol/l. Lekár odporucil na 3 dni úplne lieky vysadit a potom znízit dávku zo 75 ug denne na 50. Povedal, ze hormóny sa rýchlo upravia do normy. ja sa vsak obávam toho, ci je mozné zacat so stimuláciu, kedze na kontrolný odber mám íst az o 2 mesiace. Ak by som stimulovala a hodnoty by neboli OK, ovplyvní to napr. kvalitu cajícok ci embrya? Dakujem velmi pekne

Odpověď odborníka:

Dobry den, abnormalni hladiny hormonu stitne zlazy maji obecne vliv na fertilitu. Ja bych tudiz jeste pred zahajenim procesu IVF kontrolu hladin TSH i fT4 doporucila. Drzim palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: