Hormony a antidepresiva

Pani doktorka,mam otazku ohladom lieku Trittico. Mam hashimotovu tyreotyditu s prechodom do hypotyreozy. V uvode mi zistili hypertyreozu kedze som strasne schudla a padali mi vlasy. Teraz ako som uviedla mam hypotyreozu a beriem euthyrox 25. No nadalej nie a nie pribrat preto pri dalsej kontrole mi budu brane hormony kortizol a atch. Ak by som mala nieco s tymi hormonami nie v poriadku neovpkyvni to uzivanie trittica? resp mozem uzivat tieto antidepresiva ak hrozi ze mam nieco s hormonmi? Dakujem pekne za odpoved

Odpověď odborníka:

Trittico s ohledem na štítnici užívat můžete, nicméně, pokud si přečtete příbalový leták, mezi jiným je právě možná ztráta hmotnosti jeden z nežádoucích účinků.
Bohužel, větčina psychiatrických léků ovlivňuje nějaký hormonální systém. Konec konců, téměř každý lék má svoje nežádoucí účinky a je nutno zvážit poměr benefitu a rizika jeho užívání.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: