Hyperprolaktinémie

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, již po několikáté se mi zvedla hladina prolaktinu. Poprvé se mi to stalo když jsem hrozně moc zhubla, nezdravým stylem a nedostala jsem menstruaci. Byly mi děláný odběry, kdy zjistili nadměrně vysokou hladinu prolaktinu a dostala jsem lék Dostinex. Po 3 měsíční léčbě jsem menstruaci opět dostala, jenže nepravidelnou a časem opě vymizela. Dostala jsem Dostinex znova a od té doby jsem měla pokoj. Až nyné v červnu mi opět menstruace vynechala, tak jsem šla znova na odběry a opět mi byla zjištěna lehce zvýšená hodnota. Nyní beru zase Dostinex (3 týdny, lčbu mám na 3 měsíce) a zatím menzes nikde Hlavní můj dotaz je ten, jestli mohu otěhotnět, pokud nemám menstruaci a mám zvýšenou hodnotu hladina je myslím do 30 a já měla kolem 80. Je možné abych otěhotněla? S partnerem si dáváme pozor, ale i kdyby, je to možné nebo jsem s takovou hodnotou neplodná ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v přírodě platí, že nic není stoprocentní. Tudíž, šance otěhotnění tady je. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x