Hypofýza

Dobrý den, jsem 7 měsíců po operaci adenomu hypofyzy (akromegalie) 10/2015. Po té nasazen Hydrokortison tablety a byl uplně vysazen 3/2016. Všechny výsledky krve i MRI jsou v pořádku, nicméně mi tak od 1/2016 padají vlasy. Chtěla jsem se zeptat, jestli to větší padání vlasů mohl způsobit ten Hydrokortison? Pokud ano, jak dlouho by se mohlo tělo dávat dohromady po té operaci? Děkuji za odpověď. Alena

Odpověď odborníka:

Spíše ne. Myslím, že pude spolupůsobení více faktorů-celk. anestezie, stres...no je potřeba vylučit endokrin. příčinu-poruchu funkce štítne žlazy, hl. testosteronu...sleduje se cyklus obnovy vlasů 3 měsíce, zda vlasy dorastají, nebo ne. Pak je ještě možnost vyšetření ve spec. Centru pro zdravé vlasy -Klinika dermatovenerologie FNKV v Praze.

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: