Hypotyreóza v tehotenstve

Pán doktor, chcem poprosiť o radu. Práve som začala 13.tt a screningovým vyšetrením gynekologičky mi bola zistená autoimúnna thyreoiditída - hypotyreóza. Bola som u endokrinológa, kt. nasadil liečbu L-Thyroxin 75 1 tabl. Mám vysoké hodnoty TSH 47 IU/ml (norma v našom lab. do 4,0) a FT4 je 7,75 (norma 10,30 - 24,40). Doteraz som liečená nebola, nakoľko som ani netušila, že takéto ochorenie mám. Myslíte si, že nasadenie liečby v 13.tt je dostatočne skoro na to, aby sa zabránilo poruchám vo vývoji bábätka, alebo už nie je šanca na zdravý vývoj? Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Bohužel, na tuto otázku vám nejsem schopna odpovědět, vše záleží na tom, jaké byly vaše hodnoty thyreoidálních hormonů v době početí a do této doby.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: