Hypotyreóza v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 23. týdnu těhotenství a dnes mi byla zjištěna hypotyreóza. Hodnoty: TSH 3,10 mIU/mol a FT4 9,9 pmol/l. Od zítřka začínám užívat léky. Nikdy dříve jsem žádné problémy se štítnou žlázou neměla (resp. jsem o nich nevěděla). V těhotenství je dle slov mé praktické lékařky správná funkce štítné žlázy zásadní. Popadl mě opravdu obrovský strach o miminko. Prosím o informaci, jaká rizika mu hrozí, když mi byla snížená funkce štítné žlázy diagnostikována tak pozdě (je tedy možné, že jí trpím už od začátku těhotenství). V souvislosti s vývojem plodu jsem našla na internetu pouze jedinou informaci - a to že může dojít k signifikantnímu snížení IQ u plodu. Tato skutečnost by nebyla zjištěna při pravidelných screeningových vyšetřeních v těhotenství? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hypotyreoza je sice poměrně závažný stav, nicméně ji lze velmi dobře léčit. Snížené hladiny hormonů štítné žlázy mohou být v těhotenství nebezpečné, proto bych rozhodně neotálel se zahájením léčby. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x