Imunita po chemoterapii

Dobrý den, zajímalo by mě jestli může mít chemoterapie vliv na protilátky v těle získané u jednotlivých očkování před chemoterapií, např dětská obrna, tetus, apod. Absolvoval jsem pouze dva cykly chemoterapie před šesti lety, dnes jsem již dávo v plné kondici. Chystám se na africké cestování a proto y mě zajímalo jestli je nutné očkovat znovu, či jak to je. Děkuji za odpověď. S pozdravem. LF

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chemoterapie by neměla získanou imunitu nijak podstatně ovlivnit. Nicméně před cestou do destinace jako je Afrika by bylo vhodné obrátit se na ambulanci cestovní medicíny, kde Vám poradí, jaká očkování jsou vhodná či nezbytná.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: