Imunologie

Dobrý den. Chtěla jsem se optat na váš názor.Již nějaký rok se pokoušíme o miminko s pomocí ivf ale stále se nám nedaří.Partner je ok a já nepruchodnost vejcovodu.Letos jsme byli na imunologickém vyšetření partner ok a mě byla zjištěna:buněčná část IS lehce aktivována,a snížená inhibice migrace u trofoblastu.Pani doktorka tady píše že by doporučila malé množství prednisonu denně.Tak se chci optat zda je nutné ten prednison brát delší dobu aby ta imunita na chvíli zapoměla nač je nastavená nebo stačí brát ten prednison jen těch 14dní před dalším Ivf???Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, malých dávek Prednizonu se neobávajte (do cca 20mg), není to tak nebezpečné, jak se mezi lidmi traduje. Lék je potřeba brát tak dlouho, jak doporučí lékař, zeptejte se na to, jaké schema s vámi mají zamýšleno (v IVF centru nebo na imunologii), to já nemohu vědět. Je velmi pravděpodobné, že Prednizon, pokud se IVF zadaří, budete brát i v prvním trimestru těhotenství, aby se potlačily negativní reakce vašeho imunitního systému proti vznikajícímu plodu. Prednizon rozhodně není pro plod nebezpečný, ničeho se neobávejte a hodně štěstí přeji. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: