Infekce pochvy

Dobry den, pane doktore, chtela bych se zeptat na vas nazor. Jsem ve 20 tydnu tehotenstvi a minuly tyden ve ctvrtek se mi po navsteve toalety podarilo si utiranim rozedrit konecnik az k hrazi. Hodne to palelo, svedilo. Druhy den rano jsem si to dle lekarnice namazala Sudocremem, avsak hraz zacala k veceru velmi palet az rezat a na dotek byla velmi bolestiva. Dalsi den mi moje dr poradila repikovou koupel, kterou jsem si delala asi 2 dny 2x denne a pak si koupila Bactroban, ktery mam mazat asi 8 dni 2x denne (konecnik i hraz). Hraz se po repiku zlepsila i kdyz konecnik jeste pali a je cerveny, avsak mam trochu obavy z infekce, i kdyz jsem se maximalne snazila o hygienu. Kdyz budu mazat hraz i konecnik masti a infekce by nahodou byla i v pochve, je to nebezpecne pro plod? Mam si pristi tyden pri poradne rici dr o ster? Dekuji Vam moc za odpoved, s pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

O kultivaci si říci můžete i když podle vašeho popisu se nejednalo o infekci ale o mechanické rozedření hráze, Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: