Infekce podbřišku?

Dobrý den, 30.11. jsem si večer aplikoval mast proti hemeroidům, zrovna v tom přišel děda, já se lekl a aplikátorem jsem se "bodnul" ,na vrchu aplikátoru jsem našel trochu krve, krvácelo to ještě chvilku, pak to bolelo, párkrát jsem to ještě namazal onou mastí Faktu a jednou Fenistilem, to celkem pomohlo, jedl jsem co nejvíc zeleniny, konečník je ale stále křečovitě stažený, na internetu jsem našel, že mohlo dojít i k proděravění rekta, což vede k infekci podbřišníku. V noci jsem vykazoval snad všechny příznaky, které jsem si přečetl, ale to bylo spíš ze stresu... Teď už je to v pořádku, ale ještě mě trošku bolí z mého pohledu v levé části podbřišku a jak už jsem řekl, konečník je stále křečovitě stažený, k lékaři se stydím, nepřemlouvejte mě k tomu prosím, půjdu jen až bude bolest opravdu velká. Řekněte mi prosím, o co pravděpodobně jde, a jak to doma léčit (Pokud bych s domácí léčbou neuspěl, šel bych samozřejmě k doktorovi) V blízkosti svěrače mám malou trhlinku, pravděpodobně to bude ona... Prosím o co možná nejrychlejší odpověď... Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer. Pokud byste si protrhl rectum a infekce pronikla do okolího prostoru v malé pánvi, asi byste byl už v těžkém septickém stavu s horečkami atd. Tady jde nejspíš o nějaké místní nepronikající poranění. Blíže to ovšem takto na dálku nelze posoudit. Pokud jde o léčbu trhlin v oblasti řiti, je třeba vyloučit mechanické dráždění (včetně stolicí - ani zácpa, ani průjem). Důležitá je úzkostlivá hygiena - po každé stolici osprchovat (papír nestačí). Spíše chladná voda. Případně sedací koupele. A existují hojivé masti a čípky.Dubová kůra atd.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: