Infekce v krku

Dobrý den, během posledních třech týdnů má dospělá dcera (22) trpí nějakou infekcí v krku. Ze začátku jsme si myslely, že je to angína, měla zvýšenou teplotu a užívala dvoje antibiotika (Klacid). Vůbec jí nezabraly, lékařka jí předepsala další Klacid, ale už ho nechce brát, protože CRP klesla na 8, ale problémy přetrvávají. Nyní užívá Bioparox, ale vůbec žádné zlepšení. Krk je oteklý, bolí jí to až v uších, na mandlích je stále jakoby bílé chmýří. Celkově se cítí unaveně. Vždy se to zhoršuje po spánku. Děkuji za brzkou odpověď, Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, především bych ji potřeboval vidět!! Dále nepíšete jak dopadly výtěry z krku/ doufám, že byly provedeny/ a jak dopadly i jiné zánětlivé parametry/ KO+ diff, ASLO/. CRP je nízké-8, což by spíše svědčilo pro kvasinkovou infekci dutiny ůstní ,už díky nálezu, který popisujete!!Pokud se jedná o kvasinku, každá další antibiotika váš stav jenom zhorší, nehledě na to,že dávat třetí stejná , aniž by zabrala předchozí dávka, je nesmysl!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: