Intoxikace

Zdravím, potřebuji radu nebo aspoň určit co mi je. K doktorovi moc nechci..O víkendu jsem byl na festivale taneční muziky. Nějakej čas předtim jsem potkal kamaráda a dal mi pytlíček s malým množstvím krystalického prášku se slovy, že neví jestli je to mdma nebo pervitin. Že to prý šňupl a bylo to super. Je to kamarád a vim jistě, že mi nijak nechtěl ublížit. Domníval jsem se tedy, že to bylo mdma. První večer jsem měl 2 extáze, druhý večer snad 3. Poslední večer jsem si nasypal obsah pytlíčku do coly. Vypil jsem ji a poté jsem si dal asi 2 extáze. Potom cca po 2 hodinách začalo psycho. Měl jsem pocit, že mi každý kouká do očí a zkoumá jestli mám roztáhlý zornice. Docela mě to dostalo a dostal jsem paranoiu. Myslel jsem že mi z těch stavů a hlasité muziky praskne hlava.. Potom jsem nemohl usnout. Na festivale a na cestě domů v autě jsem se docela potil. Cejtil jsem se slabý a cejtil jsem jak se klepu. Jsou to dva dny od toho kdy jsem si to vzal. Už třes na sobě necítim. Občas a nevim kdy se to děje, mi začnou takový pulsovaný tlaky do hlavy. Když to začne pulsovat tak mi přijde je to doprovázený jakýmsi "šuměním" a docela to bolí. Myslim že se to děje když jsem v klidu a v tichém prostředí a zvednu oči co nejvíc k čelu. Bojím se i abych díky takovýhle blbosti neměl nějaké psychické problémy.. Bylo to mdma, pervitin nebo jiná sračka? Mám počkat než to přejde nebo mám vyhledat lékařskou pomoc? Poraďte prosím.. Kdybych věděl co se to se mnou stane, tak ten pytlíček vyhodim!

Odpověď odborníka:

Pane Petře. Nejspíše jste se předávkoval nějakou drogou z okruhu stimulancií. Pokud je Váš běžný režim 3 extáze + pro jistotu navíc ještě něco neznámého, nabízí se rčení "komu není rady, tomu není pomoci..." Měl by Vás vidět lékař (praktický) k provedení základního vyšetření (krevní tlak aj.) Dá se ale předpokládat, že se potíže po řádném odpočinku bez drog (žádných - !) upraví.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: