Jak dlouho uzivat maxitrol u ditete

Dobry den, memu cca rocnimu synovi so objevily v oku cervene zilky. Pote temer vymizely, ale za 14 dni se vratily. Dle ocni lekarky se jednalo o zanet s alergickou reakci a predepsala Maxitrol kapky, at je uzivame 7 - 10 dni. Po 7 dnech se mi oci nezdaly jeste zcela v poradku, proto jsme kapali 10 dni. Nicmene ted vsude ctu a slysim, ze neni dobre Maxitrol uzivat dlouho, maximalne tyden, ze po 10 dnech uzivani by se mel kontrolovat nitroocni tlak apod. a jsem pomerne nervozni, zda jsem 10ti dennim kapanim nemohla synovi nejak ublizit, zda radeji neskontrolovat, jestli jsou oci v poradku... Predem dekuji za vas nazor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě jste synovi neublížila. Pokud však po 10 dnech nedošlo k ústupu, doporučuji kontrolu u lékaře. Obecně lokální kortikoidy (i celkové) po dlouhodobějším užívání - řádově měsících - mohou u predisponovaných pacientů způsobit vyšší nitrooční tlak. Proto se u pacientů při dlouhodobém užívání nitrooční tlak kontroluje. Po deseti dnech však jistě není důvod. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: