Jarsin + provera + detralex + urivac + zenaro

Dobrý den, zajímalo by mě jestli není škodlivé brát tyto léky zaroveň. Jarsin beru na úzkosti, detralex po operaci křeč.žil, urivac na záněty moč.měchýře, zenaro jako alergik a provera na upravení menses. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Tuto kombinaci nepovažuji za problematickou. Urivac je výživový doplněk, Detralex má sice statut léku, ale interakce (ovlivňování s jinými léčivými přípravky) u něj nejsou známy. Jarsin (třezalka) může snížit účinnost některých léků, mj. antikoncepce, protože ovlivňuje některé enzymy v játrech, které metabolizují účinné látky antikoncepčního přípravků. Ve Vašem případě, kdy Proveru užíváte k úpravě menses, bych se vzájemného ovlivnění nebál. Shrnutí: podle mého názoru můžete tyto léky užívat současně.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: