Je naděje?

  • Dotaz od: křížová
  • Publikováno: 24.7.2009
  • uLékaře.cz

Manžel byl před více jak 2 lety na operaci krční páteře-vložen vlastní štěp + titanová podložka.Stav nezlepšen-naopak velice zhoršen-stále zakopává,má chvění v celé noze(to měl i před operací)nyní ještě od operace přestal mít cit v ruce,je na tom vlastně hůř.Neurochirurgie říká, není co operovat,patříte na neurologii- a tam jej léčí na roztr.sklerozu,prosím o radu,jak dál.Mnohokráte děkuji-manželka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud operace nepomohla, je opravdu velká pravděpodobnost, že jde ještě o další přidružené onemocnění, pokud manžel absolvoval MR(magnetickou resonanci) a byla potvrzena roztroušená sklerosa, není jiné cesty, než ji léčit a doufat, že se situace zlepší nebo alespoň stabilizuje. Je dobré být léčen ve velkém centru pro roztroušenou sklerosu, kde je dostupnost nejnovějších léků pro tyto pacinety. RS je autoimunitní onemocnění, musí se k němu přistupovat velmi speciálně (např.nestimulovat imunitu) - radila bych vám zjistit si na netu informace o této nemoci, ev.se spojit s dalšími pacienty (existují diskuse a výměny informací a zkušeností). Já osobně nevím, co bych vám více mohla více radit - nemám žádné podrobnější informace, váš popis je velmi stručný a neúplný. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: