Jedná se o leukémii?

Mám dotaz ohledně zvětšené sleziny. Bojím se, že by z toho mohla být leukémie. Už několik dní jsem unavená a nemyslím, že by to bylo z nevyspalosti. Občas mívám rozmazané vidění a také jsem zhubla, přestože jím jako vždycky. Navíc jsem začala kašlat - i když nevím, zda to s tím nějak souvisí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Lenko, důvodů zvětšení sleziny je celá řada, patří mezi ně také častěji infekce, záněty nebo zvýšený rozpad červených krvinek a další. S příznaky, které popisujete, zajdětě k Vašemu lékaři, aby Vám odebral krev, vyšetřil a určil jejich důvod. Vyšetření neodkládejte, ale neobávejte se nejhoršího, důvodů může být celá řada.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Od rozšířených žil k neplodnosti?
Články: Od rozšířených žil k neplodnosti?
Křečové žíly často obtěžují...
Lze se bránit lékům způsobujícím ospalost?
Články: Lze se bránit lékům způsobujícím ospalost?
Většina léků má kromě...
Na co byste neměli zapomenout při léčbě kortikoidy: 1. část
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Impotence
Články: Impotence
Nedostatečná tuhost...
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: