Jizva po sc v dalším těhotenství

Dobrý den pane doktore, před 2 lety jsem rodila akutním císařským řezem. Nyní jsem znovu těhotná, 11tt. Od včerejška cítím pnutí a občas píchání v oblasti jizvy a nepříjemný pocit. Je mi jasné, že se vevnitř vše roztahuje, jenom jsem čekala, že tu jizvu ucítím až tak v druhé polovině těhotenství. Za 14 dní jdu do poradny. Má smysl to oznámit doktorovi, bude jizva v těhotenství nějak hlídaná? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolest břicha v začátku těhotenství je častá bez ohledu na průběh předchozího porodu. Děloha značně roste a to způsobuje citlivost v podbřišku i kolem jizvy po císařském řezu. Samozřejmě je nutné sdělit všechny obtíže Vašemu lékaři, ale určitě se nyní nejedná o hrozící protržení nebo rozvolnění jizvy po předchozí operaci. Tyto obtíže se nejčastěji objevují až ke konci těhotenství nebo s nástupem porodní činnosti.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: