Jsem normální?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je normální si pořídit reborn panenku. Mé dceři jsou 2 roky a strašně se mi stýská po malém miminku, tak jsem přemýšlela ,zda bych svou touhu po miminku nemohla utopit v reborn panence? Určitě se nechci k panence chovat jako k živému miminku. Jsem psychicky v pořádku? Děkuji za odpověď Lenka

Odpověď odborníka:

Milá Lenko, touha po miminku není nic neobvyklého a ženy ji často řeší tak, že se svým partnerem proberou možnost zplození nového potomka. Pokud je to pro Vás reálné, myslím, že byste se touto cestou mohla ubírat. Panenka, podle mého názoru, jakkoli je věrnou napodobeninou, stejně neukojí potřebu kontaktu s miminkem, potřebu pečovat o ně, radovat se z jeho úspěchů a vývoje atd. a nemůže Vám nahradit živou bytost, zejména v "konkurenci" s Vaší dcerou. Nápad s panenkou sice trochu podněcuje k myšlence o určité nezralosti ve Vaší osobnosti a na posouzení toho, zda "jste normální", by bylo potřeba mnohem více informací a detailní rozbor, domnívám se však, že se o své duševní zdraví nemusíte nijak obávat. Zatím byste se asi měla cele zaměřit na dceru, neboť ta je také hodně malá a potřebuje Vás. Věnujte jí co nejvíce své lásky, péče, pozornosti a svého času a radujte se společně s ní a z ní. Každý věk Vašeho dítěte bude mít své kouzlo, i když Vám už trochu odroste. Přeji hodně štěstí.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: