Kandidoza

Dobrý den , psal jsem Vám uz pred 3 mesici nevim jestli si muzete zobrazit co a jak jste me odpovedela.ale ve zkratce uz asi rok trpime nemoci u me se projevuje po sexu/masturbaci zcervenanim kuze a zaludu a pote je kuze velmi citliva na dotek,obcasnym cirym vytokem po nem potrebou jit na wc kde me moceni pali u parterky velka bolest pri styku svedeni.tyhle priznaky nam po case zmizi nic neboli ale po sexu nebo u me masturbaci se vrati .partnerce nasli kandidozu ja sel na kozni kde me rekli ze to jsou odeznivajici priznaky kandidozy ze jsme si ji predavali navzajem dokola.partnerka nejedla sladky zmenila anrikoncepci na naplasti a asi po 2 mesicich mela testy v poradku. ja pouzival masticku clotrimazol ale zadne zlepseni tak jsem zkusil canesten ale take nic. vytoky pokracovali i zarudnuti a bolest. sex jsme meli oralni a jen parkrat s kondomem ale partnerku neprestaval bolet i po negativnich testech ji stale bolel a stejny priznaky,tak jsme zkusili bez kondomu a to samy potize pretrvavaji.jakto ze kdyz me rekli ze jsou to odeznivaci priznaky ze ani po 2 mesicich mazani neodezneli a partnerce se to nezlepsilo ikdyz mela testy v poradku ?

Odpověď odborníka:

Pokud obtíže přetrvávají, pak je na prvním místě vhodné udělat či zopakovat stěry. V případě negativity může jít o porušenou kožní bariéru ( např. i v důsledku dlouhodobější lokální léčby), v takovém případě je na místě samozřejmě vynechat sex do úplného zhojení, u partnerky je možné podpořit hojení použitím laktobacilů v čípcích, u vás pak pravidelným ošetřováním hojivými krémy s obsahem pantenolu (Bepanten, Cicaplast). Samozřejmostí je vynechání mýdla a sprchových gelů.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: