Kapavka

Zdravím doktore.Donedávna jsem si myslela, že kapavka je to samé co syfilis. Testy na HIV, syfilis, chlamidie mám, ale tak mě napadá, jestli by kultivace, či jiná obdobná vyšetření ukázala nějaké zvýšené hodnoty u čehož by se dalo předpokládat, že problém bude jinde(např. kapavka).Stále se mi vrací výtok, byla jsem léčena na bakterie E Coli a lékař mi testy na kapavku neudělal.Je nutné si o ně zažádat, nebo by to měl poznat lékař?Na genitálii nám bílou bradavičku která roste.Čas od času ji zeškrábnu, a za tři měsíce opět cítím hrubé místo že roste. Moje lékařka by ji nějakou tinkturou odstranila.Může to mít spojitost s mými gyn. problémy?Mám ji už 8 let. partnera mám, ten problémy s výtokem nemá. Jen měl v době, kdy jsem dolečovala bakterie e coli a bak. gardnerella vaginalis problém ze svěděním a to jen při časté souloži. Je třeba aby se nechal přítel vyšetřit, i když nemá zjevné problémy? Předem DĚKUJI

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kapavka se projevuje u mužů bolestmi a pálením při močení a hustým hojným hnisavým výtokem z močové trubice (který jakoby ukapává, proto název kapavka), u žen také žlutozeleným hnisavým hnisavým výtokem z pochvy a pálením při močení, ale až ve třetině případů ženy nemají žádné obtíže. Pokud ani Vy, ani partner nestřídáte své sexuální partnery a partner nikdy neměl popsané obtíže, není kapavka pravděpodobná. Nicméně lékaře o vyšetření na kapavku pořádat můžete, provádí se stěr z pochvy a u mužů z močové trubice. Bílou bradavičku neseškrabujte, ale ukažte ji gynekologovi, aby mohl diagnostikovat, o co se jedná. Svědění a poševní výtoky často způsobují také kvasinky (candidy), ale to jistě lékař vyloučil. Jinak kdyby se o kvasinky jednalo, lékař by předepsal léčbu i partnerovi a Vy byste měla být trpělivá - léčba kvasinkové infekce je zdlouhavá, obtíže se bohužel vracívají (ale vyléčit se samozřejmě dá a někdy to netrvá dlouho). Podívejte se na naše starší odpovědi, na tuto problematiku jsme již odpovídali.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
EEG
Články: EEG
EEG, elektroencefalografie...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: