Kapslová endoskopije

Dobrý den. Už rok trpím náhlímy bodavímy bolestmy na levé horní straně břicha těsně pod žebry, objevují se napravidlně a přetrvávají cca 1hod. potom se dostaví průjmová stolice, se stolicí chodím několikrát deně po malých částech s kašovitým až vodovím průjmem.Někdy namám žádé obtíže třeba tři čtyři dny a pak z níčeho nic je to zpět znovu. Byl jsem u lékaře a ten mně dělal výtěr konečníku, nic se neprojevilo. Doktor řekl že mám dráždiví tračník. Můj otec zemřel v 56 na rakovinu tlustého střeva. Přemýšlel jsem o výštření Kapslovou endoskopijí v HK. Můžete mně prosím nějak poradit jestli se podrobit tomuto či jinému vyšetření? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře! Bylo by jistě vhodné, abyste prodělal ultrazvukové vyšetření břicha, baterii jaterních testů z krve a test na sérovou amylázu, od věci by nebylo gastrofibroskopické a koloskopické vyšetření (jde o endoskopické metody, "strkání hadice"). Pokud tato vyšetření nic neprokáží, půjde nejpíš skutečně o dráždivý tračník. S touto poruchou (vlastně nejde a ni o nemoc) Vám pomůže lékař zabývající se psychosomatickou medicínou. Nebude chybou jej navštívit jako prvního.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x