Kašel

dobri den prosim poradila byste mi mam dceru 3 roky ,byla stale nemocna atd bylo to pořad kašlani a nachlazeni pak jsem sni začala chodit k alergoložce alergie žadna nic ale přesto nasazeny kortikoidy na pul roku jako prolečeni od te doby supr jen ted mame virozu už jsme dala dva druhy sirupu pořad kašlem jednou min podruhe vic dala jsem na roztaženi prudušek ale myslim že to neni potřeba dcera to ma v krku zahleneny a trochu i rymu mam zase zkusti jiny sirup?? davala jse bylinny 6 dnu a ted 4 dny ambrobene plus jsme 4 dny foukala berodual a davam zodac ale ten na nas nijak nepusobi nemate nějaky napad co bych dceři mohla skusit dat nekdy se i stalo že jak jsem přestala ji davat leky tak přestala kašlat sama ma to zkusit jen ona kašle jen jak leži jinak skoro vubec jen občas ale malo a dokonce i jak beha tak skoro nekašle neni to tak hrozne děkuji za radu Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ono u malých dětí nemusí být testy na alergii průkazné - žádná alergie se nemusí ukázat, přestože dítě alergické je a do pozitivních testů teprve "doroste" - to bude zřejmě problém Vaší dcery, když kortikoidy pomohly. Pokud kašle hlavně v nosi, zřejmě má zadní rýmu a hlen jí v poloze vleže zatéká do krku, kde dráždí ke kašli - nechte jí ležet ve zvýšené poloze, zvlhčujte jí prostředí, aby nespala v suché místnosti a hlavně ji nuťte důkladně smrkat a pokud to ještě pořádně neumí, odsávejte jí z nosánku. Můžete zkusit i kapky do nosu před spaním. Sirupy na kašeel bych už dále nepodávala, pokud je podáváte již 10 dní. Pokud by kašel nevymizel, navštivte dětského lékaře. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: