Kašel

Mám problémy s kašlem. Před 3 měsíci mě chytil kašel měl jsem ho skoro 2 měsíce potom se to uklidnilo tk na měsíc (občas lehké pokašlávání) ale ted mě to chytlo znova, docela dráždivý kašel. Nebyl jsem v průběhu kašle nemocný, jen jednou jsem byl trochu víc nachlazený. Potřeboval bych poradit jak se takového kašle zbavit? Jsem v tuto dobu v zahraničí a nemám možnost jít k doktorovi. Děkuji za rady.

Odpověď odborníka:

Bohužel kašel podobného charakteru je léčebně ovlivnitelný jen omezeně a to, co by Vám v tomto směru bylo nabídnuto v lékařem jsou z větší části léky obdobné jako jsou obvyklé volně prodejné přípravky z lékárny (účinná látka butamirát nebo levodropropizin, nebo jiná místně dostupná tzv. antitussika). Suchý kašel a větší dráždivost ke kašli může po řadě infekcí přetrvávat velmi dlouho. Stejně tak je ale nutné zmínit, že za potížemi může stát trvající plicní infekce, alergie a asthma a také infekce černým kašlem. Vyšetření lékařem by tedy určitě bylo na místě, pokud nemáte tuto možnost, zkuste výše uvedené léky. Přeji brzkou úzdravu!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x